Gebiedscoördinator

Chantal Mintjes is onze gebiedscoordinator, dat is zij niet alleen voor Schagerbrug, maar ook voor de dorpen  Tuitjenhorn, Dirkshorn, Oudesluis ’t Zand en de wijken Groeneweg en Nesdijk in Schagen

Waarom en waarvoor een gebiedscoördinator.

Wie weet het beste wat er nodig is voor de leefbaarheid in Schagerbrug? 

Jij natuurlijk! Heb jij ideeën of plannen om jouw dorp, wijk of buurt aantrekkelijker te maken? 

Weet je niet waar je moet beginnen of hoe je de buurt mobiliseert? 

Of welke mogelijkheden er zijn of hoe de gemeente jou daarbij op weg kan helpen? 

Of heb je een vraag gesteld aan de gemeente, maar krijg je geen antwoord, duurt het antwoord te lang of word je van het kastje naar de muur gestuurd?

Chantal Mientjes is dan het vaste aanspreekpunt namens de gemeente. 

Chantal heeft een breed netwerk: zij kent veel organisaties en mensen binnen en buiten de gemeente. Zij kan ervoor zorgen dat je met de juiste mensen of organisaties in contact komt. Op die manier kun je jouw idee sneller uitvoeren. 

Daarnaast kan zij organisaties met elkaar in verbinding brengen, maar ook bewoners en initiatiefnemers.

Wat doet de gebiedscoördinator?

Omdat Chantal een breed netwerk heeft, kan zij inwoners die een idee hebben met de juiste mensen en organisaties in contact brengen. Maar hoe ziet dat er dan in de praktijk uit? Wat doet zij eigenlijk?

  • Chantal weet wat er speelt in ons dorp doordat zij regelmatig contact heeft met bijvoorbeeld de dorpsraad . Ook houden haar collega-ambtenaren haar op de hoogte welke ontwikkelingen er in Schagerbrug zijn. Op die manier kan zij hierover actief communiceren naar verschillende partijen.
  • Als er ideeën, plannen of ontwikkelingen zijn, zorgt zij ervoor dat we hiervan goed op de hoogte zijn. Zij bewaakt, zoals dat heet, de voortgang hiervan.
  • Ben jij bezig met een plan? Dan kan Chantal jou begeleiden in het proces dat nodig is om jouw plan uit te voeren.
  • Wil je weten of er in jouw dorp voldoende steun is voor jouw idee of je hiervoor kunt zorgen? Dan kan zij je hierover adviseren.
  • Zij kan helpen om duidelijk te krijgen wie waarvoor verantwoordelijk is.
  • Wensen en problemen van groepen inwoners brengt zij in kaart. Chantal kijkt wat er goed gaat en helpt bij het vinden van oplossingen voor problemen.
  • Zij is goed op de hoogte van het gemeentelijk beleid en weet goed de weg te vinden binnen de gemeentelijke organisatie. Daardoor kan ze snel informatie geven en de juiste collega’s vinden. Ze weet ook goed waar de gemeente wel en niet over gaat.

Wat doet de gebiedscoördinator niet?

  • Je kunt niet bij haar terecht met vragen over individuele aanvragen en voorzieningen die je hebt of nodig hebt. Bijvoorbeeld vragen over een uitkering, belastingen, burgerzaken of vergunningen. Daarvoor kun je terecht op onze website of bij haar collega’s van de afdeling Dienstverlening. Zij kunnen je verder helpen om de juiste medewerker te spreken.
  • Je kunt ook niet bij haar terecht voor vragen of klachten over bijvoorbeeld een lantaarnpaal die het niet doet, losse stoeptegels of een kapot bankje. Deze kun je melden via Fixi. Dit kan via de app of via Fixi.nl. Hier kun je alle meldingen voor de openbare ruimte doorgeven.

Mochten er vragen, opmerkingen, ideeën, initiatieven o.i.d. zijn, neem dan contact met haar op. Dan kan zij samen met u kijken wat er mogelijk is. Contact kan via:

Mail: g chantal.mintjens@schagen.nl
Tel. 0224-210640 of 06-43843687

Chantal Mintjes