Nieuws

Woningbouw Schagerbrug

Noord-Holland en Schagerbrug liggen op ramkoers. Het dorp wil nieuwbouw, de provincie een vogel- weidegebied. ‘Gezeur over een paar ganzen.’

Onderstaande link verwijst naar het volledige artikel in het Financieel dagblad van 13 december 2018

https://fd.nl/achtergrond/1276058/gaan-we-huizen-bouwen-of-vogelnestjes#

Nieuw opzet veldbezoeken

Afgelopen jaren organiseerde de gemeente Schagen veldbezoeken. Samen met haar bewoners liepen ze door een dorp of wijk om te kijken waar het beter kon. 

Omdat deze veldbezoeken veelal tijdens werktijd waren kwamen er weinig of soms zelfs geen inwoners opdagen, daarom is besloten voor een nieuwe opzet van de veldbezoeken. 

Met deze nieuwe opzet legt de gemeente de actie bij de dorpsraad. 

Als wij behoefte hebben om een mooi initiatief of om bepaalde gevaarlijke (verkeers)situaties onder de aandacht te brengen dan kan er een veldbezoek aangevraagd worden.

“Wij staan open voor signalen over punten in onze buitenruimte die voor verbetering vatbaar zijn”, aldus wethouder Joke Kruit . Inwoners die bij zo’n veldbezoek aanwezig willen zijn houden wij op de hoogte via onze communicatiekanalen. 

 

Buurtinitiatief

Het Stuiv-es-in Plantsoen achter de Burg. de Moorstraat is een goed voorbeeld van een buurtinitiatief.

Hier is het goed toeven aan de picknicktafel en binnen- kort onder de nog aan te leggen pergola met een kopje koffie, of verse (munt)thee en frisse vlierbloesem limonade! Natuurlijk met een alom bekend kakelvers gemberkoekje erbij!

Er is hier ook van alles te koop: Paardenbloemenjam,vlierbloesemzalf en – limonade, verse groente en kruiden, maar in de zomer ook bloemen en prachtige wonderbomen uit eigen kweek!

De inkomsten worden weer in de tuin gestopt en zo is de groeicircel rond! (Meehelpen in de tuin is ook erg leuk om te doen.)

Iedereen is hier van harte welkom!