Dorpskrant ‘Rondom de Brug’

Dorpskrant Rondom De Brug

In maart 2015 verscheen het eerste exemplaar van de Dorpskrant. Op de OBS ’t Zwanenest was aan alle kinderen gevraagd een leuke naam voor de krant te bedenken. De toen 8-jarige Djoa Verkaar uit groep 5 had er goed over nagedacht en kwam met de originele naam “Rondom De Brug”. De redactie koos unaniem voor deze naam. Djoa werd beloond met een mooi cadeau. De redactie was van mening, dat het een gemakkelijk en snel te lezen blad moest worden met de uitstraling van een krant. Een krant gemaakt door en voor inwoners van Schagerbrug.

In het eerste exemplaar hebben zich vooral de verschillende verenigingen, die in Schagerbrug actief zijn, zich voorgesteld met een verhaal en foto’s. Begonnen is met een aantal rubrieken zoals de column van Ben Sintenie, een hobbyrubriek, Schagerbruggers in het buitenland en Even buurten bij. Inmiddels zijn daar wat kleine wijzigingen in gekomen en hebben we ook een technische column van Frank van der Wal en een bedrijvenpagina.

De redactie bestaat momenteel uit: Brigitte van der Broek, Gerry Fokkinga, Jantina van Winsum en Inge de Groot. Er is een onderlinge taakverdeling gemaakt, maar de taken zijn uitwisselbaar.