We mogen bouwen

En daar zijn wij erg blij mee. Onze huidige voorzitter Theo Groot en Jelle Beemsterboer hebben zich jaren volop ingezet om dit te bereiken. Deze uitbreiding hebben we nodig ter behoud en bevordering van de leefbaarheid in ons mooie dorp en het voortbestaan van onze voorzieningen, zoals de school en de vele (sport) verenigingen, die ons dorp rijk is. De nieuwe woonwijk gaat Buitenvaert heten. Er zal gebouwd worden in het z.g. vierde kwadrant van het dorp achter de voormalige locatie van bouwbedrijf Ott, tegenover het industrieterrein.Het plan Buitenvaert behelst ca. 40 woningen van het type vrijstaand of twee-onder-een-kap en ca. 15 appartementen.De projectontwikkelaar USP gaat nu het plan zijn definitieve vorm geven en heeft toegezegd ons tijdens deze ontwikkelingen op de hoogte te houden. Er is al toegezegd dat gekeken wordt of het aantal type appartement kan worden vergroot. De verwachting is dat midden 2021 dit is gerealiseerd en het plan kan worden gepresenteerd en de eerste woningen in de verkoop zullen gaan. USP heeft toegezegd dat mensen uit Schagerbrug of met historische banden met Schagerbrug bij de toewijzing voorkeur zullen hebben. De verwachting is dat in de herfst van 2021 met de bouw wordt begonnen.Alles met elkaar een goed begin van het nieuwe jaar. Ook de voorbereidingen voor het bouwplan “VESD B veld” gaan gewoon door, maar heeft door de planologische processen nog wat tijd nodig. Dit plan voorziet in een groter aandeel z.g. starterswoningen.